Tips til hvordan holde oppe treningsmotivasjonen

Tips til hvordan holde oppe treningsmotivasjonen

Å holde treningsmotivasjonen oppe kan være utfordrende, spesielt på dager når man ikke føler for å trene. Her er noen tips du som kan hjelpe å holde seg motiverte:

  1. Sett realistiske mål: Små, oppnåelige mål kan gi en følelse av fremgang og suksess.
  2. Planlegg treningen: Legg inn treningsøkter i kalenderen som en fast avtale.
  3. Finn en treningspartner: Å trene med en venn kan øke ansvarligheten og gjøre treningen mer underholdende.
  4. Variér treningsrutinene: Prøv nye øvelser eller sporter for å holde treningen interessant.
  5. Belønn deg selv: Sett opp belønninger for når du når dine treningsmål.
  6. Visualiser suksessen: Tenk på hvordan du vil se ut og føle deg etter å ha nådd dine mål.
  7. Hold en treningsdagbok: Spor fremgangen din og reflekter over dine prestasjoner.
  8. Lytt til inspirerende musikk: En god spilleliste kan gi et ekstra energiboost.
  9. Tenk på helsefordelene: Husk hvorfor du startet å trene – for bedre helse og velvære.
  10. Ikke vær for hard mot deg selv: Det er greit å ha dager hvor du ikke trener. Det viktigste er å komme tilbake på sporet så snart som mulig.

Dette er forslag til både deg som trener mye og for deg som ikke trener slett så mye både inne og ute, men aller mest ute. Jeg var veldig flink å trene før, men i de siste åra har det blitt mindre. Det har litt å gjøre med at jeg ikke har like god tid som før og at jeg nå ikke er så bevegelig som før og kjenner på mer smerter så da bør jeg verken trene for mye eller for lite.

Motivasjonen er ikke alltid på topp når været er dårlig så da blir det ikke alltid så mange gåturer osv, men da er det viktig å ha en plan om å iallefall ta seg en tur ut når man ser eller vet at været skal bli fint. Da kan jeg finne ei venninne å gå sammen med, men passer det ikke for venner tar jeg turen selv og da tar jeg ofte med meg øretelefoner så jeg kan høre musikk på veien. Av og til synes jeg det er fint å bare høre fuglene osv i naturen og det gir en fin ro og tankene får strømme fritt og plutselig har jeg en ide om et eller annet.

Jeg bruker å tenke på det at det er helsebringende å ta seg en treningsøkt både inne og ute, men dette er en turbutikk så da synes jeg selv det er ekstra viktig å være ute i naturen og det er også godt å få frisk luft til hodet når det kan være  mye skjerm og stress i livene våre. Beste medisin er da å bare være ute i sola der de gratis d vitaminene er! 

Er det ikke sol så bruker jeg å tenke at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Og mottoet mitt på tur er "Ut på tur, aldri sur"! Ta med deg bra turutsyr til de ulike turene og det er det jo en del av i denne turbutikken så se deg rundt i butikken for her finnes de turprodukter som kan brukes hele året. Se på de ulike kategoriene for enhver smak her: www.uniketurprodukter.com

 

Back to blog